gallery/fb_icon
gallery/twitter
gallery/nieuwe nkkb logo
gallery/ornament-silhouette-hi
gallery/snowflake-silhouette-hi
gallery/snowflakes_png7581

 

De stichting organiseert elk jaar een nieuwe editie van het Nederlands Kampioenschap Kerstdorpen Bouwen, dit unieke en leukste kerst evenement van Nederland vindt altijd plaats tijdens de 2 of 3 zaterdagen rond/tussen Sinterklaas en Kerst.

Elk jaar kiezen wij een winkelcentrum uit waar wij ons evenement gaan neerzetten, beginnen altijd met een selectieronde op internet, daarna vindt de kwartfinale, halve finale en tot slot de finale plaats in het betreffende winkelcentrum.

 

Sinds 2015 bestaat het organisatie team uit 2 gekken, nouja kerstdorpgekken, namelijk:

 

Roy Uding, organisator, oprichter en voorzitter.

Rob Wissink, organisator en bestuurslid.

Dick Uding, mede oprichter en penningmeester.

Daarnaast hebben wij uiteraard ook een heel team aan toegewijde vrijwilligers.

 

Kleine update ten behoeve van het NK 2016

In 2016 hebben wij het NK moeten cancelen, er waren geen geschikte panden.

De backup plannen waren aanwezig, helaas wegens te korte aanlooptijd tot de vergunning konden deze backup plannen niet ten uitvoer worden gebracht. Echter, zijn wij al wel gestart met alle voorbereidingen voor het NK 2017.

 

 

Over de Organisatie, het NK en de stichting

Het Nederlands Kampioenschap Kerstdorpen Bouwen, is sinds 2014 een stichting dat geregistreerd staat bij de KvK, Notarissen Rotterdam en de Belastingdienst te Den Haag. Tevens zijn wij in het bezit van een ANBI status.​

 

Met een ANBI Status hoeft er geen belasting afgedragen te worden over giften, donaties of sponsoring.

 

Voor een ieder die het niet wist, de naam "NK Kerstdorpen Bouwen" is een gedeponeerde naam en in het bezit van de Stichting. Een ieder die denkt gebruik te kunnen maken van de huidige situatie en denkt deze naam te kunnen gaan gebruiken ziet het onjuist.

 

Alles op een rijtje:


- Statuten liggen vast bij de notaris, staat ingeschreven bij de KVK en de belastingdienst.

- De naam van het evenement op welke wijze geschreven ook liggen vast, daarbij behorende socialmedia accounts alsook de sites liggen vast.

- De beeldmerken, foto's, posters, opmaken en alle logo's zijn tevens geregistreerd en vastgelegd. 

- Gebruik van logo's of vernoeming naar het evenement/stichting kan en mag enkel en alleen in overleg met het bestuur/organisatie van de stichting.

- Gebruik van naam en/of verwijzing voor een ander evenement waarbij bestuur/organisatie niet bij betrokken is, is niet toegestaan of in overleg te bespreken met het bestuur van de stichting.

Misbruik van bovengenoemde zal niet geaccepteerd worden en zullen maatregelen genomen worden indien noodzakelijk.

- Een kampioen, deze draagt de titel vanaf de datum van benoemen tot de datum voor selectie van de oorspronkelijke nieuwe NK datum +/- 1 jaar.

- Het ten nadelen brengen van de stichting, bij sponsoren, media, partners en dergelijke door (oud)deelnemers zal direct leiden tot diskwalificatie en rectificatie van benoemde titels.

- Dit alles is tevens bekend bij alle partners/sponsoren en compagnons.

De Organisatie

Het Nederlands Kampioenschap Kerstdorpen Bouwen

In 2013 als idee onstaan, binnen 2 maanden een compleet draaiboek in elkaar gezet. Met hulp van sponsoren en enkele vrijwilligers alles op poten weten te krijgen voor de allereerste NK Kerstdorpen Bouwen in twee winkelcentra, lokale en regionale media kwamen op de finaledag naar het NK Kerstdorpen Bouwen toe.

 

De afgelopen 3 edities mochten wij duizenden bezoekers, tientallen deelnemers, tientallen vrijwilligers, bekende Nederlanders, nationale en internationale pers verwelkomen op het allerleukste kerst evenement van Nederland.

Tijdens het evenement is er altijd van alles te beleven, live muziek van de kerstmannenband, de kerstman zelf samen met zijn kerstvrouw, op de foto in het kersthuis, warme chocomel met marshmallows, het indoor kinderknutselkinder terras en springkussens, elk jaar komt er weer iets leuks bij voor het totale kerstvermaak.

 

Aan media aandacht hebben wij dan ook niks te klagen, wij zijn tenslotte het leukste kerst evenement ;)

Van lokale krant, kerstblogs, landelijke kranten, regionale en landelijke tv NPO/SBS6 tot aan SkyRadio Christmas en Q-Music. Iedereen was en is van de partij, met z'n allen weten we het elkaar jaar weer tot een zeer groot succes te brengen!

De Stichting

gallery/anbi

Voer hier je tekst in

Voer hier je tekst in