gallery/fb_icon
gallery/twitter
gallery/nieuwe nkkb logo
gallery/ornament-silhouette-hi
gallery/snowflake-silhouette-hi
gallery/snowflakes_png7581

 

De stichting organiseert elk jaar een nieuwe editie van het Nederlands Kampioenschap Kerstdorpen Bouwen, dit unieke en leukste kerst evenement van Nederland vindt altijd plaats tijdens de 2 of 3 zaterdagen rond/tussen Sinterklaas en Kerst.

Elk jaar kiezen wij een winkelcentrum uit waar wij ons evenement gaan neerzetten, beginnen altijd met een selectieronde op internet, daarna vindt de halve finale en tot slot de finale plaats op de evenementen locatie van dat jaar.

 

Het organisatie team bestaat uit:

 

Roy Uding, voorzitter.

Laura Jonkers, PR/Media en bestuurslid.

Sabine L, bestuurslid.

Dick Uding, penningmeester.

 

Daarnaast hebben wij uiteraard ook een heel team aan toegewijde vrijwilligers.

 

 

Over de Organisatie, het NK en de stichting

Het Nederlands Kampioenschap Kerstdorpen Bouwen, is sinds 2014 een stichting dat geregistreerd staat bij de KvK, Notarissen Rotterdam en de Belastingdienst te Den Haag. Tevens zijn wij in het bezit van een ANBI status.​

 

Met een ANBI Status hoeft er geen belasting afgedragen te worden over giften, donaties of sponsoring.

 

Voor een ieder die het niet wist, de naam "NK Kerstdorpen Bouwen" is een gedeponeerde naam en in het bezit van de Stichting. Een ieder die denkt gebruik te kunnen maken van de huidige situatie en denkt deze naam te kunnen gaan gebruiken ziet het onjuist.

 

Alles op een rijtje:


- Statuten liggen vast bij de notaris, staat ingeschreven bij de KVK en de belastingdienst.

- De naam van het evenement op welke wijze geschreven ook liggen vast, daarbij behorende socialmedia accounts alsook de sites liggen vast.

- De beeldmerken, foto's, posters, opmaken en alle logo's zijn tevens geregistreerd en vastgelegd. 

- Gebruik van logo's of vernoeming naar het evenement/stichting kan en mag enkel en alleen in overleg met het bestuur/organisatie van de stichting.

- Gebruik van naam en/of verwijzing voor een ander evenement waarbij bestuur/organisatie niet bij betrokken is, is niet toegestaan of in overleg te bespreken met het bestuur van de stichting.

Misbruik van bovengenoemde zal niet geaccepteerd worden en zullen maatregelen genomen worden indien noodzakelijk.

- Een kampioen, deze draagt de titel vanaf de datum van benoemen precies 1 jaar (365 dagen).

- Het ten nadelen brengen van de stichting, bij sponsoren, media, partners en dergelijke door (oud)deelnemers zal direct leiden tot diskwalificatie en rectificatie van benoemde titels.

- Dit alles is tevens bekend bij alle partners/sponsoren en compagnons.

De Organisatie

Het Nederlands Kampioenschap Kerstdorpen Bouwen

In 2013 als idee onstaan, binnen 2 maanden een compleet draaiboek in elkaar gezet. Met hulp van sponsoren en enkele vrijwilligers alles op poten weten te krijgen voor de allereerste NK Kerstdorpen Bouwen in twee winkelcentra, lokale en regionale media kwamen op de finaledag naar het NK Kerstdorpen Bouwen toe.

 

De afgelopen 3 edities mochten wij duizenden bezoekers, tientallen deelnemers, tientallen vrijwilligers, bekende Nederlanders, nationale en internationale pers verwelkomen op het allerleukste kerst evenement van Nederland.

Tijdens het evenement is er altijd van alles te beleven, live muziek van de kerstmannenband, de kerstman zelf samen met zijn kerstvrouw, op de foto in het kersthuis, warme chocomel met marshmallows, het indoor kinderknutselkinder terras en springkussens, elk jaar komt er weer iets leuks bij voor het totale kerstvermaak.

 

Aan media aandacht hebben wij dan ook niks te klagen, wij zijn tenslotte het leukste kerst evenement ;)

Van lokale krant, kerstblogs, landelijke kranten, regionale en landelijke tv NPO/SBS6 tot aan SkyRadio Christmas en Q-Music. Iedereen was en is van de partij, met z'n allen weten we het elkaar jaar weer tot een zeer groot succes te brengen!

De Stichting

gallery/anbi

Ons goede doel

Ons goede doel is “help de mensen in de verzorgingshuizen de feestdagen door”, de voornamelijk oudere bewoners van de verzorgingshuizen zijn rond de feestdagen wat sneller eenzaam en daar willen wij verandering in brengen dankzij onze sfeervolle op maat gemaakte kerstdorpen waarin altijd genoeg te zien is.

Deze kerstdorpen worden door een aantal vrijwilligers vlak na sinterklaas binnen een aantal uur opgebouwd en in de eerste week van januari ook weer compleet opgeruimd.

Dankzij onze sponsoren kunnen wij het kampioenschap organiseren, maar daarnaast krijgen wij ook middelen om op diverse locaties in Nederland een prachtig op maat gemaakt kerstdorp op te bouwen. Dit kerstdorp komt meestal in de entree hal, in een huiskamer of eetzaal te staan, zodat de bewoners van het verzorgingshuis langs het kerstdorp kunnen lopen en kunnen genieten van het pracht en praal.

Tijdens het opbouwen van onze dorpen hebben wij altijd veel publiek, vroeg in de ochtend zitten er al enkele bewoners ons op te wachten, gaandeweg de dag hebben wij meestal 20 bewoners als publiek. Men vertelt ons, medebewoners, medewerkers en bezoekers hele verhalen, iets in het kerstdorp komt de bewoners bekend voor en begint herinneringen op te halen. Hierdoor ontstaat er een gezellige sfeer wat vrijwel dagelijks voorkomt zolang het kerstdorp aanwezig is.

Zodra wij de kerstdorpen komen opruimen, krijgen wij eigenlijk altijd te horen dat men het prachtig vond en onwijs gezellig en het daarom maar moeten laten staan.

Dit soort kleine woorden doet ons als stichting maar uiteraard al onze eigen vrijwilligers bijzonder goed, waardoor ook wij er een heel goed gevoel aan over houden. Op deze manier zorgen wij ervoor dat mensen weer met elkaar in gesprek gaan, elkaar respecteren, het gezellig krijgen en vooral genieten van onze bouwwerken.